Artikkelit - Helmitarina.com

 » Uutuutena tiskiliinat!

 (20.09.2015 12:40)

Käsityönä tehty tiskiliina.

Tiskiliina on 100% puuvillaa ja on monikäyttöinen ja pitkäaikainen, kun pesee säännöllisesti ne.

Itse olen pidemmän aikaa jo käyttänyt tiskiliinoja, irroittaa likaisemmankin tahran. Kuivuu hanan päällä tai kaakeliin asetetun pikku koukun varassa tosi nopeasti.

Tiskliinoja kannattaa olla useampia. Tiskiliinojen pesua en suosittele muiden pyykkien kanssa, hygienia syistä.

Konepesu 60°. Muotoile märkänä.

Linkki: https://helmitarina.com/artikkelit/uutuutena+tiskiliinat

 » Helmen hoito-ohjeet

 (12.07.2015 19:42)

Helmien hoito-ohje

Helmet  tulee säilyttää pehmeässä korupussissa tai korurasiassa osiossa, joka on vain helmille tarkoitettu. Helmet ei saa olla yhteydessä muihin koruihin, silloin kun on korurasiassa, naarmuuntumisen vuoksi.

Helmikoruja ei saa kastella. Korut kannattaa ottaa pois ennen seuraavia askareita ;suihku, saunominen, uinti ym. kosteat paikat.

Helmet puetaan meikkauksen, hiuslakkojen ja hajuvesien jälkeen. Kotiin tultaessa, ota ensin korut pois ja sitten vasta peseydyt. Kosmeettiset aineet samentavat helmen hohtoa.

Helmien puhdistus käytön jälkeen, kevyin pyörivin liikkein puhdista helmet yksitellen. Pehmoinen puuvillakangas on hyvä tähän tarkoitukseen.

Helmet kaulassa ei kannata nukkua, saattavat mennä poikki. Helmien katkeaminen esim. pikku-lapsi vetää poikki, täytyy punotuttaa uudelleenn.

Jos helmet on säännöllisessä käytössä, niitä kannattaa punotuttaa muutaman vuoden välein. Samalla tulee tarkistettua helmien ja lukon kunto ja punotessa tulee uusi helmisilkki nauhaan.

Kultasepänliikkeissä on myynnissä helmien puhdistukseen tarkoitettua puhdistus ainetta. Jos helmet ovat olleet kaulassa monta tuntia ja ovat hikiset  voit myös pestä helmet laimealla fairyvedellä ja harjata pehmoisella harjalla varovasti helmien välistä. Huuhtele ja kuivaa helmet huolellisesti. Pesun jälkeen ei saa pitää kaulassa ennekuin helmisilkki on kuivunut kunnolla.

Linkki: https://helmitarina.com/artikkelit/helmen+hoito-ohjeet